ข้ามไปที่เนื้อหาหลัก

How to make Sweet pork whith Eggs Lao Food

 

ຕົ້ມເຄັມຫູໝູ (Sweet pork /Tom khem) 

 *ເຄື່ອງປະກອບ

- ຫູໝູ     ເຄິ່ງກິໂລ

- ໄຂ່ຕົ້ມ   5ໜ່ວຍ ຕາມໃຈມັກ

- ຂີງຊອຍເປັນປ່ຽນບາງໆ

- ກະທຽມທຸບ


*ເຄື່ອງປຸງ

- ຊີອິ້ວຫວານດຳ    2ບ່ວງ

- ຊີອິ້ວຂາວ           2ບ່ວງ

-ນ້ຳມັນຫອຍ        2ບ່ວງ

- ນ້ຳຕານ              4ບ່ວງ

- ເກືອ                  1ຢິບມື

- ຄະນໍ                 1ບ່ວງເຄິ່ງ 


*ຂັ້ນຕອນການປຸງ  

1. ເອົານ້ຳຕານມາກຽວໃສ່ໝໍ້ໄຟອ່ອນໂດຍບໍ່ໃສ່ນ້ຳມັນ,ກຽວຈົນນ້ຳຕານລະລາຍເປັນສີນ້ຳຕານເຂັ້ມຫຼັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເອົາ

    ນ້ຳດື່ມປະມານເຄິ່ງຈອກຖອກໃສ່ແລ້ວຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນປະໄວ້. (ລະວັງບໍ່ໃຫ້ນ້ຳຕານໄໝ້) .

2. ນຳໝໍ້ມາຕັ້ງໄຟໃສ່ນ້ຳມັັນໜ້ອຍໜຶ່ງເອົາກະທຽມແລະຂີງລົງໄປຜັດໃຫ້ເຫຼືອງແລ້ວຈຶ່ງເອົາຫູໝູທີ່ຊອຍເປັນຕ່ອນ

    ພໍດີລົງໄປຜັດດ້ວຍໄຟແຮງປະມານ3-4ນາທີ ຈາກນັ້ນກໍຕາມດ້ວຍເຄື່ອງປຸງລົງໄປຜັດລວມກັນກໍຕາມດ້ວຍນໍ້າດື່ມ
    
    ປະມານ1ລິດຖອກລົງໄປຕາມດ້ວຍໄຂ່ຕົ້ມທີ່ກຽມໄວ້ ແລ້ວທຳການປິດຝາໝໍ້ປັບໄຟປານກາງເປັນເວລາ30-40ນາທີ.
  
3. ພໍຄົບເລລາກໍຄົນຈັກໜ້ອຍໜຶ່ງຊີມລົດຊາດຕາມໃຈມັກແລ້ວກໍຕັກເສີບ ໂຮຍຫນ້າຕົບແແຕ່ງດ້ວຍຫອມປ້ອມຫຼື

    ຫອມບົ່ວຊອຍກໍເປັນອັນຮຽບຮ້ອຍ. (ແນະນຳກິນກັບເຂົ້າຈ້າວຮ່້ອນນຈະແຊບຫຼາຍ) .
  



    Thank you ><




ความคิดเห็น

โพสต์ยอดนิยมจากบล็อกนี้

How to make coconut waffle Lao food

  ຂະໜົມຮັງເຜິ້ງ (Coconut Waffle) *ສ່ວນປປະສົມ  1. ແປ້ງສາລີອາເນດປະສົງ              2 ຈອກ 2. ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ                           1 ຈອກ 3. ຜົງຟູ                                       1 ບ່ວງກາເຟ 4. ຜົງກະທິ                                   3 ບ່ວງ 5. ນົມຈືດ ຫຼື ກະທິ                         1ຈອກ  6. ນ້ຳຕານ                                   ເຄິ່ງຈອກ 7. ໄຂ່ໄກ່                                       1 ຫນ່ວຍ 8. ເກືອ      ...