ข้ามไปที่เนื้อหาหลัก

How to make coconut waffle Lao food

 


ຂະໜົມຮັງເຜິ້ງ (Coconut Waffle)



*ສ່ວນປປະສົມ 

1. ແປ້ງສາລີອາເນດປະສົງ              2 ຈອກ

2. ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ                           1 ຈອກ

3. ຜົງຟູ                                       1 ບ່ວງກາເຟ

4. ຜົງກະທິ                                   3 ບ່ວງ

5. ນົມຈືດ ຫຼື ກະທິ                         1ຈອກ 

6. ນ້ຳຕານ                                   ເຄິ່ງຈອກ

7. ໄຂ່ໄກ່                                       1 ຫນ່ວຍ

8. ເກືອ                                       1 ຍິບມື

9. ເນີຍ ເອົາໄວ້ທາພິມ 


*ວິທີປະສົມແປ້ງ 

1. ນໍານໍ້າຕານແລະນົມຈືດມາປະສົມຕີໃຫ້ນໍ້າຕານລະລາຍ,ຕາມ  

   ດ້ວຍໄຂ່ໄກ່ແລະເກືອຫຼັງຈາກນັ້ນໃສ່ສ່ວນປະສົມທີ່ເປັນແປ້ງ 

   ທັງໝົດລົງມາປະສົມຄົນໃຫ້ທຸກຢ່າງລະລາຍດີແລ້ວພັກແປ້ງໄວ້

   ໃນຕູ້ເຢັນປະມານ20-30ນາທີ.

2. ຫຼັງຈາກພັກແປ້ງເປັນທີ່ຮຽບຮ້ອຍແລ້ວກໍເອົາອອກມາກຽມປະໄວ້
  
   ອຸ່ນເຄື່ອງເຮັດວາບເຟິ້ນໃຫ້ຮ້ອນແລ້ວເອົາເນີຍມາທາໃຫ້ທົ່ວພິມ

  ເມື້ອຮ້ອນໄດ້ທີ່ກໍຕັກແປ້ງທີ່ປະສົມແລ້ວລົງໄປຈົນເຕັມພິມທັງສອງ

  ແລ້ວປິດຝາປະໄວ້ເປັນເວລາ4-5ນາທີແລ້ວຈຶ່ງເປີດເບິ່ງວ່າສຸກຫຼືຍັງ

    ເມື່ອເປີດອອກມາຖ້າສີຂອງແປ້ງເປັນສີປະມານນີ້ກໍຖືວ່າຂະຫນົມ
    
     ເຮົາສຸກພ້ອມຮັບປະທານແລ້ວ. 
    

     Thank you 😊 













ความคิดเห็น

โพสต์ยอดนิยมจากบล็อกนี้

How to make Sweet pork whith Eggs Lao Food

  ຕົ້ມເຄັມຫູໝູ (Sweet pork /Tom khem)   *ເຄື່ອງປະກອບ - ຫູໝູ     ເຄິ່ງກິໂລ - ໄຂ່ຕົ້ມ   5ໜ່ວຍ ຕາມໃຈມັກ - ຂີງຊອຍເປັນປ່ຽນບາງໆ - ກະທຽມທຸບ *ເຄື່ອງປຸງ - ຊີອິ້ວຫວານດຳ    2ບ່ວງ - ຊີອິ້ວຂາວ           2ບ່ວງ -ນ້ຳມັນຫອຍ        2ບ່ວງ - ນ້ຳຕານ              4ບ່ວງ - ເກືອ                  1ຢິບມື - ຄະນໍ                 1ບ່ວງເຄິ່ງ  *ຂັ້ນຕອນການປຸງ   1. ເອົານ້ຳຕານມາກຽວໃສ່ໝໍ້ໄຟອ່ອນໂດຍບໍ່ໃສ່ນ້ຳມັນ,ກຽວຈົນນ້ຳຕານລະລາຍເປັນສີນ້ຳຕານເຂັ້ມຫຼັງຈາກນັ້ນໃຫ້ເອົາ     ນ້ຳດື່ມປະມານເຄິ່ງຈອກຖອກໃສ່ແລ້ວຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນປະໄວ້. (ລະວັງບໍ່ໃຫ້ນ້ຳຕານໄໝ້) . 2. ນຳໝໍ້ມາຕັ້ງໄຟໃສ່ນ້ຳມັັນໜ້ອຍໜຶ່ງເອົາກະທຽມແລະຂີງລົງໄປຜັດໃຫ້ເຫຼືອງແລ້ວຈຶ່ງເອົາຫູໝູທີ່ຊອຍເປັນຕ່ອນ     ພໍດີລົງໄປຜັດດ້ວຍໄຟແຮງປະມານ3-4ນາທີ ຈາກນັ້ນກໍຕາມດ້ວຍເຄື່ອງປຸງລົງໄປຜັດລວມກັນກໍຕາມດ້ວຍນໍ້າດື່ມ          ປະມານ...